Home Ostalo Qualcomm obećava da će kupci telefona sa Snapdragon čipsetima dobijati tri Android...

Qualcomm obećava da će kupci telefona sa Snapdragon čipsetima dobijati tri Android nadogradnje

Još 2017. godine, Google je predstavio Project Treble, modularno redizajniranu Android-ovu low-level sistemsku arhitekturu koja je trebala da smanji vreme potrebno proizvođačima telefona da update-ju svoje uređaje na najnovije verzije Android OS-a. Novo partnerstvo između Google-a i Qualcomm-a, kompanije koja stoji iza Snapdragon procesora omogućiće poboljšanje ovog projekta i dalje pojednostavljenje procesa nadgradnje za uređaje koji su zasnovani na Qualcomm čipsetu.

Google će brisati sadržaj Gmail, Drive ili Photos naloga koji nisu aktivni duže od dvije godine

Ovo partnerstvo će pomoći da se smanji vreme, ali i resursi koje proizvođači telefona moraju da ulože u razvoj update-a za svoje telefone, ali će istovremeno i produžiti podršku za te uređaje. Svaki uređaj sa Snapdragon procesorom koji ima podršku za Project Treble dobijaće do četiri velika Android update-a, kao i četiri godine podrške kada su u pitanju bezbednosne zakrpe. Kada se radi o verzijama Android-a, uključena je osnovna verzija (koja se isporučuje sa uređajem) i tri sledeće verzije ovog OS-a.

Zvanično objavljena prva beta verzija Huawei HarmonyOS 2.0 operativnog sistema

Prvi telefoni koji će imati ovu pogodnost su modeli sa novim Qualcomm-ovim Snapdragon 888 čipom, koji će se na tržištu naći početkom sledeće godine. Qualcomm će naknadno odlučiti da li će ovu podršku ponuditi i za slabije varijante čipova.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

(pcpress)