Home Android Aplikacije RECENZIJA: MEGA.co.nz Android aplikacija

RECENZIJA: MEGA.co.nz Android aplikacija

Svi koji pratimo IT scenu, znamo ko je Kim DotCom i za njegov novi servis MEGA.co.nz, koji je nasljednik popularnog servisa Megaupload. Međutim, ima jedna novina, a to je da su i ljudi iz Bosne i Hercegovine napravili Android aplikaciju koja vam olakšava rad sa stranicom mega.co.nz.

Radi se o aplikaciji pod imenom MEGA Storage Manager je Android aplikacija koja omogućava korištenje cloud usluga mega.co.nz servisa dirketno sa vašeg Android telefona. Ja sam preuzeo i testirao aplikaciju i mogu vam reći da aplikacija radi perfektno, i da je očigledno prilično dobro realizovana, tako da bih na tome čestitao autorima aplikacije, a to su Jasmin Begić i Damir Miljković.

Dizajn Mega Storage Manager Android  aplikacije je sasvim jasan i pregledan, tamnijih nijansi, crne i svijetlo plave boje, lagan i intuitivan za korištenje. Tako da je to sasvim dobro riješeno, jedino što nije malo jasno, to što sajt i ova aplikacija i nemaju isti stil, temu i izbor boja, nekako mi djeluje logičnije da se aplikacija i po pitanju teme slaže sa sajtom. Ali to i nije neki veliki problem, ustvari na kraju krajeva to i nije problem, jer aplikacija radim svoj posao i više nego dobro i kvalitetno.

Što se tiče aplikacije ona vam omogućava:

  • Sinhornizaciju foldera za kameru,
  • Sinhronizaciju fajlova i foldera,
  • Kreiranje i dijeljenje linkova,
  • Upravljanje fajlovima i folderima (premještanje, brisanje, preimenovanje i slično),
  • Notifikacije sa progres  barom prilikom postavljanja fajlova na server ili njihovog preuzimanja,
  • Otvaranje fajlova direktno u notifikacijskom prostoru.

Enkripcijska logika je ista ona koje je implementirana na www.mega.co.nz, tako da je aplikacija potpuno bezbjedna za korištenje. Ako nemate nalog na mega.co.nz, to možete promijeniti tako što ćete napraviti sebi novi nalog i na taj način biti u mogućnosti da koristite ovu aplikaciju, ali i ovaj popularni servis koji vam omgućava skladištenje fajlova čak do 50 GB.

Aplikacija je još u testi fazi, i autori kažu da će popravke biti svakodnevne, kao i to da im grešku ili nedostatak možete prijaviti na ovu e-mail adresu: ahbabdevworks@gmail.com.

Mega Storage Manager slike

Preuzimanje Mega Storage Manager aplikacije

Preuzimanje Mega Storage Manager je preko linka za preuzimanje aplikacije sa Google Play marketa: MEGA Storage Manager, ili skeniranjem QR koda ispod.

QRCodeNaslov: MEGA Storage Manager
Cijena: Besplatno
Verzija: 1.016
Autor: Jasmin Begic
Preuzimanja: 1.000 – 5.000
Veličina: 2.8M
Ocjena: 4.4 (561)
Kategorija: Alatke