Home Ostalo Ankete Rezultati ankete: Ko je vaš omiljeni proizvođač mobilnih telefona?

Rezultati ankete: Ko je vaš omiljeni proizvođač mobilnih telefona?

People group having addicted fun together using smartphones - Detail of hands sharing content on social network with mobile smart phones - Technology concept with millennials online with cellphones

Ponovo smo napravili anketu u kojoj je sam vrh potvrdio ono što se očekuje, ali je sredina tabele donijela iznenađenje.

Samsung je potpuno očekivano broj 1 sa najvećim brojm glasova, odnosno 873 glasa od okruglih 2600 glasova. Drugi je Apple sa 521 glasom. Treći je Xiaomi sa 489 glasova, a tek četvrti je Huawei sa 441 glasom. Očigledno je kako su američke sankcije te izbacivanje Google servisa, ali i podizanje cijena uređaja ostavili traga na popularnosti ovog proizvođača. Nakon toga ide peti Sony sa skromnih 57 glasova, što je čudno s obzirom da su njegovi fanovi uvijek jako glasni. Tu su zatim redom OnePlus sa 46 glasova, Honor sa 31 glasom, Motorola sa 30 glasom, LG i Nokia sa po 25 glasova te HTC sa 22 glasa. Začelje liste prave Google sa 10 glasova, ZTE i Alcatel sa po 8 glasova, Oppo i Meizu sa po 3 glasa. Po 2 glasa imaju Sharp, Ulefone, Cat i Asus, a po 1 glas imaju Vivo i Wiko. Bez glasova su Realme, Lenovo, TCL, Cubot i BlackView.

Da li je lista onakva kakvu ste očekivali? jeste i očekivali da je Xiaomi popularniji od Huaweija? Ostavite svoj komentar na našoj Facebook stranici.

Pratite li Balkan Android i Balkan iOS na Viberu? Ako još ne, obavezno kliknite ovdje za Android, a ovdje za iOS i pridružite se našim Viber zajednicama!

Ko je vaš omiljeni proizvođač mobilnih telefona?