Home Ostalo Ankete Rezultati ankete: Koje aplikacije za dopisivanje koristite?

Rezultati ankete: Koje aplikacije za dopisivanje koristite?

U našoj poslednjoj anketi smo tražili od vas da glasate za aplikacije za dopisivanje koje koristite kako bi saznali koliko su pojedine aplikacije zaista popularne, a rezultati su podjednako očekivani i zanimljivi.

Podijeljirn je ukupno 1,821 glas od čega je Viber dobio 519 i tim zauzeo prvo mjesto. Iskreno, očekivali smo da će dominacija Vibera biti veća. Drugi i treći su Facebook Messenger i WhatsApp, svaki sa po 415 glasova. Četrvrti je SMS koji očigledno nema namjeru skoro umrijeti sa 167 glasova. Peti je naš redakcijski ljubimac Telegram sa svega 101 glasom. Šesti je Snapchat sa 51 glasom, a osmi Skype sa 43 glasa iako je i dalje jedna od najboljih aplikacija kada je u pitanju kvalitet poziva preko interneta. Signal, koji slovi za veoma sigurnu aplikaciju je dobio 40 glasova, Discord koji preferira mlađa populacija i gejmeri neočekivano malih 38 glasova. Trebamo li se zabrinuti da nam publika stari? Još prošle godine smo pokrenuli Discord server ali ga nikada nismo objavili, što je očigledno dobar potez s obzirom da je pitanje koliko bi posjeta stizalo putem Discorda. Slack koji se većinom koristi u poslovnim krugovima ima 14 glasova, a manje od njega, odnosno 10 glasova, ima samo WeChat koji je chat aplikacija popularna u Kini i koju uglavnom koriste oni koji posluju sa tom zemljom.

Da li ste očekivali ovakav raspored popularnosti aplikacija? Kao što vidite mi nismo. Očekivali smo veću dominaciju Vibera na našim prostorima. Telegram je definitivno neopravdano uslovno rečeno nepopularan, a negatrivno nas je iznanadio mali broj korisnika Discorda. Svoje komentare možete ostaviti na našoj Facebook stranici.

Koje aplikacije za dopisivanje koristite? (označite sve koje često koristite)