Home Apple iOS Ruski Caviar predstavio preradu iPhone 12 Pro bez kamera

Ruski Caviar predstavio preradu iPhone 12 Pro bez kamera

Ruska kompanija Caviar, koja redovno objavljuje luksuzne Limited Edition telefone, a ovoga puta kompanija nam predstavlja iPhone 12 Pro – bez kamera!

Titanium iPhone 12 Pro Stealth je dizajniran kako bi vlasnika zaštitio od prikrivenog nadzora. Oznaka Stealth se odnosi na sprečavanje detekcije korišćenjem različitih tehnologija koje smanjuju refleksiju/emisiju radara, infracrvenog i vidljivog svetla, spektruma radio frekvencije i zvuka – sve ovo je kolektivno poznato kao “stealth tehnologija”.

Glavna karakteristika Titanium iPhone 12 Pro Stealth modela jeste nedostatak kamera. Sve kamere su uklonjene sa poleđine, dok je prednja kamera onemogućena. Kao rezultat, prevarantima i hakerima nije dostupan pristup telefonu. U nekim industrijama, gde je sigurnost veoma bitan aspekt, korišćenje telefona sa kamerama nije dozvoljeno.

Nova kolekcija se sastoji od dva modela: iPhone 12 Pro Stealth i iPhone 12 Pro Stealth Gold. Prvi model je kreiran od ojačanog titanijuma sa vertikalnim “Guilloche” dekoracijama. Drugi model je živopisniji, sa kućištem od ojačanog titanijuma i dodatno izdržljive PVD zlatne oplate.

Caviar će kreirati 99 kopija oba modela. Stealth Edition ima početnu cenu od 5060 dolara, dok Stealth Gold Edition ima cenu od 5520 dolara, a dostupni su u varijantama sa 128GB, 256GB i 512GB skladišnog prostora.

(benchmark)