Home Telefoni Samsung Galaxy Note10+ 5G izbio na prvo mjest DxOMark testa kamera

Samsung Galaxy Note10+ 5G izbio na prvo mjest DxOMark testa kamera

Samsung Galaxy Note10+ 5G je novi šampion kada su u pitanju testovi kamera na popularnom sajtu DxOMark, a telefon prva mesta zauzima i na testu glavne, kao i na testu selfi kamere.

Kada je u pitanju glavna kamera, ukupan rezultat telefona na testu je bio 113 poena, što je za poen više nego što je ostvario Huawei P30 Pro. Galaxy Note je na Photo testu ostvario 118 poena, dok je u video testu postigao 101 poen.

Galaxy Note10+ 5G je u stanju da kreira izuzetne fotografije sa širokim dinamičkim rasponom, a sve u uslovima različitog osvetljenja. Segment u kojem telefon zaostaje za P30 Pro modelom jesu veoma tamne scene (1 lux). Fokusiranje je brzo i precizno, a blic je takođe dobio visoku ocenu. Telefoto kamera sada ima svetliji otvor blende, a poboljšani su i bokeh i renderovanje kože. S druge strane, 2x zumiranje je i dalje kratko u odnosu na konkurenciju.

Kada je u pitanju video, Galaxy Note10+ 5G je ostvario do sada najbolju ocenu. Video klipovi kreirani u 4K stižu sa velikim brojem detalja, živopisnim bojama i širim dinamičkim rasponom. Autofokus i praćenje objekata su brzi i precizni, a stabilizacija slike je efektivna.

Na kraju, Selfie test je ostvario 99 poena, čime je Galaxy Note10+ potisnuo Zenfone 6 sa vodeće pozicije. Prednja kamera proizvodi odlične fotografije i video, tokom širokog spektra uslova u kojima je snimano. Najviše su pohvaljene mogućnosti autofokusa, koje su okarakterisane kao najbolje, kao i mogućnosti selfi blica.

Kompletan test glavne kamere telefona je dostupan ovde, dok je test selfi kamere moguće pročitati ovde.

(benchmark)