Home Telefoni Samsung Galaxy S10+ sa Exynos čipsetom daje bolje rezultate na testovima nego...

Samsung Galaxy S10+ sa Exynos čipsetom daje bolje rezultate na testovima nego Snapdragon verzija

O rezultatima Galaxy S10+ telefona na Geekbenchu sa Snapdragon 855 čipsetom smo već ranije pisali, sada nam stižu rezultati Exynos 9820 verzije. Samsung svoje telefone iz linije Galaxy S  na sjevernoameričkom i kineskom tržištu prodaje u konfiguraciji sa Qualcomm Snapdragon čipsetom, a na ostalim tržištima, uključujući i evropsko, u konfiguraciji s Exynos procesorom, koji je Samsungov vlastiti proizvod.

Zahvaljujući tome možemo vidjeti kako će po pitanju telefona iz nove Galaxy S10 linije proći Amerikanci, a kako Evropljani. Galaxy S10+ sa Snapdragonom krajem prošlog mjeseca osvojio je 3.413 bodova u Single-Core testovima i 10.256 bodova u Multi-Core testovima.

Sudeći prema Geekbenchovim rezultatima izgleda se kako je Samsung i ovog puta obavio bolji posao kod dizajniranja novog Exynos 9820 SoC-a za razliku od Qualcomma i njihovog Snapdragona 855. Broj osvojenih bodova je za oko 9% veći kod modela s Exynosom.

Tačnije, Galaxy S10+ (Exynos Edition) osvojio je 4.472 boda u Single-Core i 10.387 bodova u Multi-Core testovima. U poređenju sa Snapdragon verzijom to je 1.059 bodova više u Single-Core i 131 bod više u Multi-Core testovima.

U poređenju s drugim telefonima, drugih proizvođača, Exynos verzija Galaxyja S10+ nalazi se na drugom mjestu po broju osvojenih bodova u Multi-Core testovima na Geekbenchu, ispred nje je samo Apple iPhone XS Max s 11.432 bodova. Na trećem mjestu je Galaxy S10+ sa Snapdragonom dok se na četvrtom s 9.793 bodova nalazi konkurentski Huawei Mate 20.

Kada se sagledaju rezultati iz Single-Core testova Galaxy S10+ (Exynos) stoji još bolje. Ispred njega je i dalje Apple, sa iPhoneom XS Max (4.777 bodova), ali se konkurencija uspjela upisati tek na sedmo mjesto liste, ponovno je riječ o telefonu kompanije Huawei, ali ovog je puta riječ o modelu Mate 20 Pro koji je osvojio 3.291 bod.

(bug)