Home Telefoni Samsung Galaxy S11 render napravljen na osnovu glasina

Samsung Galaxy S11 render napravljen na osnovu glasina

Stigla je jesen, a s njom i glasine o narednom Samsung premium telefonu. Naravno, radi se o Galaxyju S11 koji će po svoj prilici biti predstavljen krajem februara 2020. godine.

Odmah moramo reći da u ovom trenutku nema pouzdanih informacija o tome kako će uređaj izgledati ni što će sve donijeti, ali neke indicije otprilike daju naslutiti što nas čeka.

Za početak, prve rendere na osnovu pretpostavki izradila je PhoneArena, a oni ukazuju da prednja kamera ugrađena ispod ekrana o kojoj se spekulisalo još nije spremna za komercijalnu upotrebu, tako da će Galaxy S11 vjerojatno sadržavati rupicu na sredini kao i Galaxy Note 10+. Naravno, to podrazumijeva da će zaslon biti od ivice do ivice, a s kladu sa dosadašnjom praksom, oblik kućišta će biti malo zaobljeniji.

Veće promjene bi se napokon trebale dogoditi na polju kamere s obzirom da i osnovni senzor aktuelnog Galaxy Note10+ porijeklo vuče još od modela Galaxyx S9, a pomaka na području optičkog povećanja takođe nije bilo.

Zato bi Samsung u Galaxyju S11 trebao donijeti potpuno redizajniranu kameru koja bi uz novi senzor (vjerojatno 108 MP s pixel binning tehnologijom za proizvodnju 27 MP fotografija) navodno trebala donijeti i 5x optičko povećanje. Pretpostavka je da se radi o periskopskoj tehnologiji kakvu smo vidjeli na Huaweiju P30 Pro. Uz ove dvije, na raspolaganju će biti još i ultra-širokougaona, te DepthVision kamera kao određena vrsta ToF senzora.

Autori na PhoneAreni navode još novosti koje bi novi Samsungov top model trebao donijeti, ali ti detalji više spadaju u želje, tako da ih nećemo komentarisati. Bilo kako bilo, kako se bude približavao datum predstavljanja, glasina će biti sve više, a do sada smo svjedočili kako je ogroman dio njih u pravilu bio tačan.

(mobhr)