Home Ostalo Samsung optužio dvije kineske kompanije za krađu tehnologije savitljivih ekrana

Samsung optužio dvije kineske kompanije za krađu tehnologije savitljivih ekrana

Samsungova displej tehologija savitljivih telefona je ukradena a potom prodata dvema kompanijama iz Kine, prema tvrdnjama iz najnovije tužbe koja je podneta u Južnoj Koreji. Prema navodima, Samsungovi nacrti za “fleksibilni OLED edge panel 3D laminaciju” je procureo od strane dobavljača. Tužba potom tvrdi da je neimenovana kompanija prodala informacije dvema kineskim kompanijama za 14 miliona dolara.

Prema onome što je istakao tužilac, Samsung je proveo šest godina i uložio oko 130 miliona dolara u razvoj savitljivog displeja za fleksibilne telefone.

U izjavi, koju je Samsung Display objavio u petak, kompanija ističe da je navodna krađa za žaljenje, istovremeno ističući da će preduzeti mere kako bi bolje zaštitio svoje tehnologije. Još nije određen datum suđenja, jer se još uvek traga za individualcima koji su umešani u incident.

Tehnologija savitljivih displeja se od strane mnogih opisuje kao mogući faktor velikih promena u tehnologiji, koja će postaviti nove standarde u eri smartfon uređaja. Samsung je prvi nagovestio planove o kreiranju ovakvih uređaja pre nekoliko godina, a javnosti je prvi uvid u dolazeći savitljivi telefon dao ranije tokom meseca na svojoj konferenciji za developere.

(benchmark)