Home Ostalo Samsung otvorio najveću fabriku za proizvodnju telefona na svijetu

Samsung otvorio najveću fabriku za proizvodnju telefona na svijetu

Samsung svakako spada u najveće igrače kada je ukupno tržište pametnih telefona u pitanju, a kako bi pojačala svoje prisustvo na pojedinačnim tržištima (kao što je rastuće tržište Indije), južnokorejska kompanija je upravo otvorila najveću svetsku fabriku za proizvodnju telefona.

Fabrika je otvorena u indijskom gradu Noida, a zauzima prostor od 141.000 kvadratnih metara. Postrojenje ima potencijal da udvostruči Samsungovu proizvodnju telefona kada se uposle njegovi puni kapaciteti. Samsung trenutno na ovom tržištu proizvodi oko 60 miliona telefona, što znači da bi pod punim kapacitetom zajedno sa novom fabrikom mogao da proizvodi 120 miliona telefona godišnje.

Ipak, pomenuta brojka neće biti dostižna u neko skorije vreme, jer Samsung predviđa da će biti potrebno oko tri godine kako bi se dostigli puni kapaciteti proizvodnje u fabrici. Deo razloga za ovo leži i u dugačkom procesu zapošljavanju radnika, a fabrika će zahtevati ukupno 5000 novih zaposlenih.

Samsung još nije potvrdio koji će se uređaji proizvoditi u fabrici, ali je istakao da će se potencijalno proizvoditi sve – od telefona iz donjeg segmenta do premijum modela.

(benchmark)