Home Aplikacije Šef Reddita tvrdi kako je TikTok spyware

Šef Reddita tvrdi kako je TikTok spyware

CEO Reddit-a Steve Huffman nazvao je svetski popularnu aplikaciju za telefone “fundamentalno parazitskom”, prilikom konferencije u Silikonskoj Dolini.

“Možda ću da zažalim, ali uopšte ne mogu da se nađem na istom nivou razmišljanja sa njima”. Huffman je je rekao “Zato što mislim da je ta aplikacija fundamentalno parazitska, zato što uvek sluša, imaju tehnologiju uzimanja otisaka prstiju koja je užasavajuća sa bezbednosnog aspekta, i nikako sebe ne bih mogao da nateram da tu aplikaciju instaliran na svoj telefon.” On je dodao da aktivno govori ljudima “Nemojte da instalirate taj spyware na svoj telefon”.

Iako je direktor Reddit-a Steve Huffman izneo ozbiljne optužbe na račun jednog od najpopularnijih servisa na svetu, on za te tvrdnje nije dao druge dokaze.  U blog postu prošle godine, generalni menadžer TikTok-a za SAD Vanessa Pappas istakla je da kompanija “priorititizuje sigurnost podataka” i da se konstantno vrše provere kako bi ostali sigurni u kontinuitetu.

Roditelji širom sveta takođe su zabrinuti zbog obsesije ovom aplikacijom koju imaju deca. Zbog toga je nedavno TikTok objavio Family Safty Mode, koji roditeljima daje više kontrole nad vremenom koje dece provode na ovom društvenom  servisu.

(pcpress)