Home Android Telefoni Sony će na Xperia 1 II telefon ugraditi i Samsungove senzore za...

Sony će na Xperia 1 II telefon ugraditi i Samsungove senzore za kameru

Xperia 1 II telefon se očekuje na tržištu kasnije tokom godine, a iako je ozvaničen o uređaju i dalje postoje neki nepoznati detalji. Ovo se odnosi i na hardver kamera – znali smo specifikacije kamera, ali nismo imali informacije o senzorima koji su korišćeni.

Sada je i ovo poznato, zahvaljujući uređaju koji je testiran. Glavna kamera, 12MP 24mm f/1.7, ima Sony IMX557 senzor. Ultraširoka 12MP 16mm f/2.2 kamera koristi Sony IMX363 senzor. Telefoto 12MP 70mm f/2.4 kamera ima Samsung ISOCELL S5K3T2 senzor, dok 8MP 24mm f/2.0 selfi kamera koristi Samsungov S5K4H7 senzor.

Informacija o Sony IMX557 senzoru nema, jer se ne koristi ni u jednom drugom telefonu, što sugeriše da bi mogao biti ekskluzivan za Sony Xperia 1 II.

Još jedna zanimljiva informacija, koja se pojavila o telefonu, jeste da koristi UFS 3.0 skladište. Ova vrsta skladišta nudi visoke sekvencijalne brzine čitanja i upisa podataka (mada je upis na telefonima sa UFS 3.1 skladištem i do dva puta brži).

Sony Xperia 1 II se očekuje tokom drugog tromesečja ove godine, po ceni od 1200 evra. Telefon će karakterisati i druga kamera poboljšanja, kao što su Eye autofokus, prvi night mode za Xperia uređaje i 3x telefoto kamera.

Pratite li Balkan Android i Balkan iOS na Viberu? Ako još ne, obavezno kliknite ovdje za Android, a ovdje za iOS i pridružite se našim Viber zajednicama!

(benchmark)