Home Telefoni Sony sprema telefon sa 6 kamera sa zadnje strane

Sony sprema telefon sa 6 kamera sa zadnje strane

Telefoni su prvo imali po jednu kameru, i to sa zadnje strane kućišta. U to vrijeme proizvođači su se međusobno nadmetali povećavanjem rezolucije, a kada su došli do svojevrsnog zida, počeli su dodavati i dodatne kamere, najprije jednu, pa dvije, da bi ubrzo telefoni dobili i treću, četvrtu pa i petu kameru.

Zadnji mobitel koji je povisio ulog vezano uz broj kamera je Nokia 9 PureView koja ih ima čak pet. Ako vam se činilo kako se Nokijin razvojni tim malo razigrao, što li ćete tek pomislili za Sonyjev. naime, prema novim glasinama Sony trenutno razvija telefon sa šest zadnjih kamera.

U ovom trenutku izvor ne navodi ništa o specifikacijama kamera no za pretpostaviti je kako će osim glavne buduća Xperia imati i telefoto, širokougaonu te TOF kameru. Čemu će ostale služiti otkrit će nam ako ne drugi leakeri, onda Sony kada bude spreman. Izvor navodi kako će neimenovana Xperia dobiti i dvije selfie kamere čija konfiguracija takođe nije poznata, ali se pretpostavlja kako će barem jedna od njih biti širokougaona. Iako izvor ne navodi ništa vezano uz ekran, očekuje se da će Sony i ovog puta koristi 21:9 ekran kao što je to bio slučaj i s Xperijom 1.

Takođe je za očekivati kako će ovaj uređaj biti iz samog vrha Sonyjeve ponude što znači kako će se zasnivati na najnovijim čipovima, kako će imati barem 8 GB RAM-a i barem 128 GB skladišnog prostora. Zvanično predstavljanje očekuje se krajem 2019. ili početkom 2020. godine, tako da informacija vezano uz ovaj uređaj zasigurno neće nedostajati.

(bug)