Home Android Telefoni Sony Xperia 3 će biti prvi telefon sa 6 kamera sa zadnje...

Sony Xperia 3 će biti prvi telefon sa 6 kamera sa zadnje strane

Već smo se navikli na Sonyevu zbrku s imenima, pa tako ne bi bilo ništa čudno da novi top model, koji će biti predstavljen na MWC-u u februaru, zaista bude nosio naziv Xperia 3, a trebao bi trebao biti nasljednik Xperije 1.

Nova vijest o ovom uređaju govori obenchmark testu, gdje se vidi da će biti pokretan Snapdragonom 865, kao i većina flagshipa u 2020. godini, a mogao bi stići i u varijanti s 12 GB RAM-a.

Ukoliko vas zanimaju detalji, u nastavku su rezultati Geerbench 4 testa, a usput donosimo i navodni render modula kamere, koji će se i kod ovog modela pojaviti u gornjem lijevom uglu pozadine.

Najzanimljiviji dio je podatak da će taj modul sadržavati šest kamera i sada se nameće pitanje koji će proizvođač prvi ponuditi smartfon s njih sedam.

Na slici je vidljiv shematski prikaz kamera, od kojih će svaka imati svoju svrhu, a kako će ih Sony na kraju iskoristiti, vidjećemo nakon zvaničnog predstavljanja. Naravno, ovdje se  ipak radi o glasinama, tako da ove informacije treba uzeti s rezervom.

(mobhr)