Home Telefoni Sony Xperia XZ3 nije ostvario pretjerano dobar rezultat na DxOMark testu kamere

Sony Xperia XZ3 nije ostvario pretjerano dobar rezultat na DxOMark testu kamere

Testeri sa popularnog sajta DxOMark nisu impresionirani kamerom Sony Xperia XZ3 telefona. Rezultat koji je telefon ostvario nije čak porevazišao ni ono što je postigao Xperia XZ Premium model, koji je predstavljen početkom 2017. godine. Takođe, Xperia XZ3 kamera je ostvarila tek nešto bolji rezultat od Xperia XA2 Ultra modela iz srednjeg segmenta.

Telefon je pohvaljen za odličnu ekspoziciju i proizvođenje fotografija sa dobrom teksturom i prijatnim bojama. Fotografije mogu imati bogate detalje ukoliko su kreirane u dobro osvetljenim uslovima, ali kamera Xperia XZ3 telefona ne voli mrak.

Problemi, sa kojima se DxOMark tim susreo, uključuju sporiji autofokus u mraku (do pola sekunde). Saturacija ide do maksimiuma, nivo detalja opada, a balans bele postaje manje precizan.

Otkriveni su i problemi tokom dnevnog svetla. Dinamički raspon nije širok koliko kod konkurencije, a primetan je i nedostatak boke moda.

Ukupan rezultat koji je Sony Xperia XZ3 ostvario je 79 poena (76 ta fotografisanje i 85 za video). Poređenja radi, XZ Premium je ostvario rezultat od 83 poena dok je XA2 Ultra dobio ocenu 75. Kompletan DxOMark test je dostupan ovde.

(benchmark)