Home Apple iOS Šta se dogodilo s mladićem koji je prije 7 godina prodao bubreg...

Šta se dogodilo s mladićem koji je prije 7 godina prodao bubreg kako bi kupio iPhone?

Te 2011. godine iPhone 4 je bio ultimativni gedžet, koji mnogi nisu sebi mogli da priušte. Šao Vang iz Kine je bio jedan od njih i odlučio je da proda svoj bubreg, da bi kupio iPhone.

Kinezi doslovno prodaju bubreg da kupe novi iPhone

Danas, sedam godina kasnije, Šao Vang je na ivici života, piše PhoneArena i objašnjava da će njegov život biti drastično kraći i manjeg kvaliteta, zbog odluke da u jednoj nelegalnoj bolnici izvadi svoj bubreg i proda ga na crnom tržištu. Šau, koji je tad imao jedva 17 godina, doktori su rekli da će “sa jednim bubregom živeti normalan život“, ali nije bilo tako. Zbog loših uslova u bolnici mladić je dobio infekciju, koja je zahvatila drugi bubreg i njegovi problemi traju i danas.

Šta su sve ljudi spremni uraditi za telefon?

Njegovi roditelji nisu znali šta je njihov sin uradio, a kad su saznali nisu imali novca da mu plate adekvatno lečenje. Šao Vang i danas leži u bolnici često, ide na dijalizu i život mu je sve samo ne ono što bi normalan mladić od 24 godine trebalo da živi.

Jedina dobra stvar u celoj priči, jeste to što je bolnica u kojoj mu je odstranjen bubreg zatvorena i troškovi lečenja su pokriveni sudskim sporom, koji je mladić rešio u svoju korist.

(mobit)