Home Android Telefoni Stiglo ažuriranje koje donosi Noćni mod na Samsung Galaxy S9 i Galaxy...

Stiglo ažuriranje koje donosi Noćni mod na Samsung Galaxy S9 i Galaxy S9+

Samsung je ovih dana pustio u opticaj novu softversku nadogradnju za uređaje Galaxy S9 i S9+ – G960FXXU5CSF2 i G965FXXU5CSF2. Nadogradnja osim ispravaka, u međuvremenu, uočenih bugova donosi i nove sigurnosne zakrpe te pokoju novu karakteristiku koju su do sada imali samo uređaji iz novije, Galaxy S10 serije.

Naravno riječ je o Noćnom modu (Night mode) koji je neko  vrijeme bio ekskluziva samo za nove Galaxy S10 i Galaxy S10+ telefone. Korisnici starijih, ali još uvijek moćnih, uređaja iz serije Galaxy 9 moći će tako snimati kvalitetnije fotografije u uslovima slabijeg osvjetljenja. Samsung je ujedno i poradio na performansama kamere, a dodao je i par novih karakteristika za selfie kameru (Background blur intensity bar), te je poboljšao upotrebljivost QR čitača.

Ali to nisu i jedine novosti koje donosi nova nadogradnja. Samsung navodi kako je poboljšao stabilnost aplikacija – Messaging, Contacts i Gallery te kako je poboljšana sigurnost uređaja. Za ovo zadnje je zaslužna implementacija Googleovog seta sigurnosnih zakrpi koje datiraju od 1. juna 2019. godine.

Nadogradnja je uslovno rečeno teška 574 MB i uskoro bi trebala stići na sve uređaje. Nadogradnja je najprije primijećena na uređajima za tajlandsko, vijetnamsko i filipinsko tržište. Na globalnu dostupnost ne bi se trebalo dugo čekati.

(bug)