Home Apple iOS Testovi ispadanja iPhone 12 pokazali da li Apple Keramički Štit zaista radi

Testovi ispadanja iPhone 12 pokazali da li Apple Keramički Štit zaista radi

Sa novom iPhone 12 serijom, Apple je predstavio ono što kompanija naziva Ceramic Shield, a u pitanju je novi tip zaštite za staklo, za koju kompanija tvrdi da je četiri puta otpornija nego na prethodnim iPhone modelima. EverythingApplePro je odlučio da testira ovu otpornost preko serije testova pada.

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?

Naravno, ovi testovi nisu naučno zasnovani, ali i dalje mogu da daju dobar uvid o tome koliko su otporni novi iPhone modeli. Kada je u pitanju konkretno kućište iPhone 12 modela, standardna iPhone 12 verzija se pokazala nešto lošije u poređenju sa iPhone 12 Pro modelom. Razlog ovoga je to što iPhone 12 Pro koristi nerđajući čelik za okvir oko telefona, dok iPhone 12 koristi aluminijum. EverythingApplePro tvrdi da je tokom testa iPhone 11 serija bila neuspešna kada su telefoni padali na ekran, što dokazuje da iPhone 12 liniju krasi i otporniji displej.

Apple iPhone 12 Pro Max ima manju bateriju nego iPhone 11 Pro Max

Iako ne postoji veliki broj situacija u kojima bi vam iPhone 12 ispadao sa visina koje su prikazane u testu, svakako se preporučuje da se uz nove telefone koriste zaština kućišta/futrole/maske kako bi vaša investicija u ove ne tako jeftine uređaje ostala zaštićena.

Od 25 svjetskih brendova sa najvećom vrijednošću, Apple je broj 1

(benchmark)