Home Android Igre Top 10 besplatnih Android igara za 2012

Top 10 besplatnih Android igara za 2012

Android telefoni dominiraju tržištem pametnih telefona. Android telefoni su stekli veliku popularnost zbog dostupnosti hiljadama nevjerovatnih aplikacija i igara. Postoje mnoge nevjerovatne besplatne i premium Android igre. Ali mnoge od njih nisu vrijedne instaliranja. Trebalo bi da znate koje su najviše zabavne i koje vam pomoći  u bržem ubijanju vremena. Ovdje je spisak 10 Android igara po našem izboru koje su obilježile 2012. godinu.

1. Angry Birds

Angry-Birds

Angry Birds je vjerovatno najpopularnija Android igra. Ova igra dolazi sa više od 300 nivoa u kojim će ptice pokrenuti osvetu od pohlepnih svinja za krađu svojih jaja. Preuzmite ovdje Angry Birds.

2. City Jump

City Jump

City Jump je zabavno orijentisana i zarazna Android igra koja vam može uzeti mnoge sate. U igri se radi o tome da morate preskakati između zgrada dok u isto vrijeme izbjegavate prepreke i neutrališete neprijatelje.  Preuzmite ovdje City Jump.

3. Temple Run

Temple run

 U ovoj igri spašavate vaš život od zlih majmuna dok čistite prepreke na vašem putu. Možete se kretati lijevo, desno i skakati da bi izbjegli prepreke. Preuzmite ovdje Temple Run.

4. Cut the rope

Cut the rope

Gladno čudovište Om Nom sa slatkišima. Slatkiši će biti vezani konopcem. Isjecite uže i nahranite čudovište. Sakupljajte zlatne  novčiće da kako bi otključali nove nivoe. Preuzmite ovdje Cut the rope.

5. Where’s My Water?

wheres my water

Izazovna slagalica bazirana na misiji u kojoj morate napraviti protok vode do močvarnog (Swampy the Alligator) aligatora koji živi u kanalizaciji ispod grada. Pomozite mu da dobije vodu za tuširanje jer su njegov tuš oštetili drugi aligatori. Preuzmite ovdje Where’s my Water.

6. Trial Xtreme 2

Trial xtreme 2

Ovo je jedna egzibiciona motociklistička Android igra. Isporučuje se sa više od 30 nivoa i preprekama kao što su rampe, džambo gume, stijene, daske i još mnogo toga. Napomena: igra je prilično zahtjevna za većinu pametnih telefona, pa je moguć pad igrivosti. Preuzmite ovdje Trial Xtreme 2.

7. Lane Splitter

Lane splitter

Cilj ove Android igre je vožnja motocikla u gustom saobraćaju a da pri tome ne ostvarite kontakt sa ostalim vozilima na putu i da preživite sve nivoe. Morate da prikupljate novčiće da zaradite novac koji vam omogućava otključavanje korisnih stvari. Preuzmite ovdje Lane Splitter.

8. Fruit Ninja

Fruit ninja

Fruit Ninja je Android igra zasnovana na kasapljenju voća kao ninja ratnik. Dolazi sa tri moda – ‘classic’, ‘zen’ i ‘new arcade’. Preuzmite ovdje Fruit Ninja.

9. Skater Boy

Skater boy

Skater Boy je super zabavna igra. Igrači samo treba da ubrzaju i preskaču preko prepreka na putu da bi uspješno završili nivo. Preuzmite ovdje Skater Boy.

10. Spiders-Man

Spiders-man

Spiders-Man je jednostavna i zarazna Android igra u kojoj čovječuljak pleše između oblaka sa dva kanapa do završetka nivoa. Preuzmite ovdje Spiders-Man.

GOOGLE: Pogledajte najbolje Android aplikacije po izboru zaposlenih u kompaniji Google za 2012. godinu.