Home Ostalo Internet Top lista 12 najpopularnijih sajtova na svijetu u 2019. godini

Top lista 12 najpopularnijih sajtova na svijetu u 2019. godini

Da li ćete priznati kako posjećujete neke od sajtova na ovoj listi? Pa krenimo od kraja iste.

Čovek bi pomislio, jer toliko se priča o tome, da su sajtovi za odrasle u vrhu najpopularnijih, ali je istina da su na začelju Top 10 liste., Zapravo, PornHub i XVideos jedva da su ušli na Top 10 listu najpopularnijih sajtova na svetu. Takođe, nema nijednog torent ili piratskog sata, što je još jedan vrlo zanimljiv kuriozitet.

Na mjestu broj 10 najpopularnijih je i dalje veoma visoko pozicioniran, verovali ili ne, posrnuli gigant onlajn industrije – Yahoo, koji se nalazi na odličnom osmom mestu globalne internet posete.

Na listi je odlično pozicioniran kineski Baidu, Google pandan, koji je na odličnom četvrtom mestu, a ruski Yandex, takođe Google pandan, je na samom začelju najpopularnijih, izvan Top 10 lestvice, mada i dalje izuzetno popularan.

Najpopularnijih 12 sajtova u oktobru pokazuju trend jednako velike popularnosti društvenih mreža, među kojima je iznenađenje i to da je sajt Instagram, iako nema sve opcije aplikacije, izuzetno popularan, ali i ogromnu prednost, koju Google pretraživač ima u odnosu na sve. Recimo, sa gotovo 80 milijardi poseta u oktobru 2019. godine Google.com je bio popularniji sajt, nego sledećih pet sajtova po broju poseta zajedno!

Koje sajtove od najpopularnijih 12 na svetu vi redovno obilazite?

(mobit)