Home Aplikacije Trik putem kojeg možete pokrenuti Dark Mode na Facebook Messengeru

Trik putem kojeg možete pokrenuti Dark Mode na Facebook Messengeru

Dark Mode, odnosno tamno mod u aplikacijama je novi trend, a Facebook je istakao da će uskoro omogućiti Dark Mode za Messenger. Međutim, četiri meseca nakon te izjave Facebook još uvek nije objavio dostupnost funkcije. Iako društvena mreža nije objavila opciju, postoji prečica koja korisnicima lako omogućava pokretanje tamnog moda.

Dark Mode na Facebook Messengeru se može omogućiti slanjem emotikona meseca u chatu. Čim se emotikon pošalje, pojaviće se poruka “You Found Dark Mode!”. Ispod toga će se nalaziti taster sa oznakom “Turn on in Settings”.

Pritikom na taj taster, korisnik će biti prosleđen u Settings meni u Facebook Messengeru, gde je moguće videti Dark Mode opciju. Pored opcije će biti dostupan toggle taster, za uključivanje/isključivanje tamnog moda.

Nakon što se Dark Mode uključi, iskočiće poruka da Facebook još uvek radi na ovoj funkciji tako da tamni mod neće biti vidljiv svuda u Messengeru. Za sada nije poznato da li ovaj metod radi u svim zemljama i platformama, ali u svakom slučaju se uskoro očekuje u svojoj zvaničnoj formi.

(benchmark)