Home Ostalo U pripremi je WiFi 6E standard

U pripremi je WiFi 6E standard

Wi-Fi 6 je na tržištu već neko vreme, a mnogi proizvodi nude podršku za tehnologiju. Konstantni napori se ulažu u poboljšanje Wi-Fi tehnologija, kada je u pitanju sigurnost, brzina i snaga signala između ostalog.

Sada je Ajit Pai, predsedavajući FCC organizacije, objavio planove o objavi Wi-Fi tehnologije naredne generacije. Prema njegovim navodima, ovo je korak koji predstavlja najveću priliku u Wi-Fi i kompletnoj bežičnoj tehnologiji ove generacije.

Izveštaj FCC-a ukazuje na plan da se kreira 1200MHz spektrum, koji će biti dostupan za nelicencirano korišćenje – posebno 6GHz opseg (5.925–7.125 GHz). Promena bi trebalo da omogući da Wi-Fi dobije nisku latenciju i viši protok.

FCC se nada da će promena omogućiti značajan korak u rastu Internet of Things. Međutim, ove potencijalne promene Wi-Fi tehnologije zahtevaju i promene hardvera. Prema navodima, današnji uređaji ne podržavaju i neće podržavati 6GHz opseg. Nakon što se spektrum verifikuje za Wi-Fi korišćenje, korisnicima će biti potrebna nadogradnja hardvera kako bi iskoristili prednosti tehnologije.

Znate li da nas možete pratiti i putem Viber grupa, Facebook stranica, Instagram profila, YouTube kanala ili Discord servera? Kliknite ovdje i pridružite nam se!

(benchmark)