Home Ostalo U Velikoj Britaniji građani zapalili 5G bazne stanice i napali inženjere

U Velikoj Britaniji građani zapalili 5G bazne stanice i napali inženjere

Neutemeljena verovanja o štetnosti 5G mreže, u svetlu da je ona ima određenu ulogu u širenju korona virusa, rezultovala je da su u Velikoj Britaniji počeli fizički napadi na 5G opremu. Pored toga, telekom inženjeri koji održavaju i instaliraju ovu opremu suočavaju se sa pretnjama opasnim po život.

Napadi su prvenstveno usmereni na instalacije, a napadači (koji još uvek nisu otkriveni) izgleda da nemaju veliko tehničko znanje, s obzirom da se na njihovoj meti između ostalih našao i toranj u Birmigemu na kome se nalazila 4G LTE oprema. Rezultat tog napada bio je da je toranj srušen, a okolno stanovništvo je ostalo bez LTE signala. Takođe, prijavljeni su i napadi na radnike telekomunikacionih kompanija koje su održavale broadband Internet mrežu i koji nisu imali veze sa mobilnim servisima.

Učestalost napada je postala tolika da su morali da se oglase i predstavnici i menadžment telekomunikacionih kompanija. Oni su ih oštro osudili, navodeći da tim napadima i pokušajima obaranja mobilne mreže koja može da bude od krucijalne važnosti u vanrednim situacijama kao što je ova. Direktor Vodafona u Britaniji, Nik Džefri je čak ove incidente okarakterisao kao napad na nacionalnu bezbednost.

Za sada nema informacija šta britanska Vlada planira da uradi povodom ovih slučajeva. Međutim, struka kaže da anti-5G teorije nisu naučno zasnovane. Do sada nije dokazano da 5G mreža visoke frekfencije može da bude opasna za ljudsko zdravlje, i svakako ne može da bude odgovorna za širenje korona virusa. Uostalom ne postoje dokazi da je prisustvo korona virusa vezano za lokacije sa 5G mrežom. Kao primer daje se Iran u kome ne postoji 5G mreža, a ova država je među najgore pogođenim državama po pitanju zaraze i smrtnih slučajeva od korona virusa.

Znate li da sadržaj našeg portala možete pratiti putem Vibera kao i preko Facebooka? Pored toga možete nas posjetiti na InstagramuYouTube ili Discordu. Kliknite ovdje i pridružite nam se!

(pcpress)