Home Aplikacije Viber početkom ovog mjeseca uveo reklame

Viber početkom ovog mjeseca uveo reklame

1441
0
SHARE

Prošle godine se pojavila vest da Viber uvodi nenametljive i diskretne reklame u svoju aplikaciju, što su nedugo zatim i demantovali rečima da neće uvoditi nikakvu vrstu reklama u pozive i poruke.

Nešto se od tada promenilo, jer su reklame stigle. U objašnjenju unutar same aplikacije stoji da će to biti samo određene vrste sadržaja, koji se odnose Viber proizvode, brendirane stikere, partnere i servise i proizvode trećih strana, koji su uvek označeni sa Sponsored tagom.

Reklame se, kako piše u objašnjenju, biraju da predstavljaju najrelevantnije podatke za svakog korisnika, na osnovu aktivnosti na Viberu, podataka koje je korisnik dao Viberu i odnosa ka reklamnim partnerima. Ako ste uključili lokaciju na telefonu, to će takođe biti iskorišćeno za prikazivanje što relevantnijih reklama.

Reklame se pojavljuju nakon svakog obavljenog besplatnog poziva i nije ih moguće isključiti, ali je bitno napomenuiti da se personalizacija može deaktivirati, te ćete viđati generičke reklame umesto personalizovanih.

Na Android uređajima to ćete učiniti ovako:

-Otvorite Google Settings
– Skrolujte dole i izaberite Google
– Kliknite na Ads
– UključiteOpt out of interest-based ads opciju.

Na iOS platformi to uradite ovako:

– otvorite settings vašeg telefona
– Izaberite Privacy
– Skrolujte dole i izaberite Advertising
– Omogućite Limit Ad Tracking

(mobit)