Home Aplikacije Viber s ažuriranjem dobio alat za kreiranje stickera

Viber s ažuriranjem dobio alat za kreiranje stickera

Ako neko vreme niste ažurirali svoju aplikaciju Viber – sad je vreme da to učinite! Poslednji dan septembra doneo je ažuriranje veliko oko 45 megabajta za sve one, koji redovno ažuriraju Viber, dok će ono za sve one, koji to ne čine redovno biti možda još i veće.

Ovo ažuriranje pomoći će stabilnijem radu aplikacije, ispravci uočenih grešaka i doneće neke od opcija o kojima smo pisali ranije. Sad bi svi korisniciu regionu trebalo da imaju na raspolaganju alat za kreiranje sličica (stikera), opciju za izbor veličine slike, koju će slati (nije više maksimalno do 250 KB, kao do sada), a dodate su i mogućnosti zaštite od neželjenih i spam poruka, kao i više opcija za privatnost.

Korisnici će moći da kreiraju pakete od najviše 24 pojedinačnih stikera tako što će:

  • otvoriti funkciju kreiranja stikera na stiker marketu,
  • pristupiti stiker meniju unutar bilo kog četa, ili
  • jednostavno momentalnom transformacijom bilo koje fotografije u oblik stikera.

Funkcija kreiranja stikera omogućava korisnicima da:

  • – Oblikuju stikere: pomeranjem fotografije u krug, rotiranjem ili zumiranjem na određeni detalj, kako bi se stiker fokusirao. Dodatno im je na usluzi i magični štapić, kojim mogu da izbrišu pozadinu fotografije
  • Ukrašavaju stikere: Kad odrede oblik, moći će da ih ukrase natpisima, tekstom, drugim stikerima ili emotikonima, kako bi postali jedinstveni.

Kao kreatori sopstvenih stiker paketa, korisnici će imati mogućnost da izaberu da li će omogućiti drugima da ih takođe koriste, time što će obeležiti svoj stiker paket kao javan ili privatan. Uz to, imaće mogućnost i da prijave javne pakete u slučaju da sadrže povrede Viber-ovih korisničkih uslova.

Neke od opcija, koje su bile dostupne samo pojedinim korisnicima nakon ovog jesenjeg ažuriranja trebalo bi da budu dostupne svima.

O novim opcijama pisaćemo u narednim danima, zato nas pratite redovno i ažurirajte svoju Viber aplikaciju odmah, ako već niste! Ažuriranje je dostupno za iOS i Android korisnike.

(mobit)