Home Apple iOS Visok Appleov udio među phabletima u SAD

Visok Appleov udio među phabletima u SAD

Agencija Kantar je objavila rezultate istraživanja tržišta mobitela u SAD-u za tromjesečni period do kraja listopada. Rezultati su pokazali kako je iPhone 6 Plus u vrlo kratkom periodu ugrabio 41% američkog tržišta phablet uređaja (s dijagonalom od 5,5 inča i većom).

Od kupaca koji su se odlučili za iPhone 6 Plus njih 58% je kao primarni razlog kupnje navelo veći ekran. Zanimljivo, čak 60% kupaca manjeg iPhonea 6 kao razlog kupnje također su naveli veći ekran. Drugi popularni razlog za kupnju iPhonea kupcima je bila mogućnost spajanja na 4G/LTE mreže. Najprodavaniji Appleov smartphone bio je iPhone 6 s udjelom od 33%, a među kupcima novih iPhonea (6 i 6 Plus), 85% je dosad već posjedovalo iPhone, dok ih je 9% ranije posjedovalo smartphone s Androidom.

Među uređajima s Androidom najpopularniji je bio Samsungov Galaxy S5 s udjelom od 22%, a na drugom mjestu s udjelom od 12% bio je Galaxy S4.

Phableti su činili 10% od ukupnog broja prodanih smartphone uređaja tokom tromjesečja obuhvaćenog istraživanjem. U usporedivom razdoblju prošle godine phableti su činili tek 2% udjela u prodaji.

Izvor bug.hr