Home Aplikacije VLC player je ponovo moguće instalirati na Huawei telefone

VLC player je ponovo moguće instalirati na Huawei telefone

Prošlog leta developeri popularne VLC aplikacije su preduzeli drastične mere prema kompaniji Huawei. U tvitu, VideoLAN tim je istakao da Huaweijeva agresivna politika upravljanja procesima u pozadini stvara probleme, tako da je tim odlučio da blokira korišćenje VLC aplikacije iz Play Store-a. Sada je ova zabrana više nije na snazi.

Prema navodima developera, Huawei telefoni su imali naviku da gase VLC kada on nije u fokusu, čineći nemogućim reprodukciju sadržaja u pozadini. Iako Huawei zaista ima opciju agresivnog gašenja aplikacija u podešavanjima, kompanija je odavno prestala da to čini podrazumevano.

Sada su od VLC korisnika došle informacije da se aplikacija vratila na Huawei telefone. U međuvremenu se oglasio i VideoLAN tim, koji je istakao da se ova izmena dogodila još pre nekoliko meseci ali da se nije osećala potreba da se ovo zvanično objavi.

Poslednje ažuriranje je bilo u avgustu 2018. godine, kada je VideoLAN istakao da radi sa kompanijom Huawei na implementaciji ispravke. U nekom trenutku, Huawei je ažurirao svoj firmware a VLC je prestao sa blokiranjem. Konkretni datumi nisu objavljeni.

(benchmark)