Home Aplikacije Waze navigacija bi mogla dolaziti predinstalirana da Android telefone

Waze navigacija bi mogla dolaziti predinstalirana da Android telefone

Waze veoma popularna apliakcija za navigaciju već koriste milioni ljudi zbog pogodnosti koje pruža. Google ju je kupio 2013.  za 966 miliona dolara i naizgled ostavio. Najnoviji potezi ove kompanije bi mogli omogućiti širenje Waze-ovog prisustva još više tako što će se pobrinuti da bude predinstalirana na svakom novom android uređaju. Dobila bi svoje mjesto na novim uređajima kao i sve druge Google Apps kao što su YouTube, Gmail, Maps i druge.

Google je dodao Waze na svoju Google Mobile Services listu, ovaj paket Google-ovih aplikacija koje OEM-ovi mogu instalirati preko Android sistema, što i većina njih i radi. Proizvođači uređaja kao što su Samsung, Sony, HTC, LG, Motorola stavljaju ove esencijalne aplikacije na sve svoje uređaje, a sad će moći i Waze da dodaju.

 Ideja je da se proširi Waze-ova lista korisnika da bi se poboljšala jedna od najboljh odlika ove aplikacije, a to je preusmjeravanje korisnika ako je neki pravac zatvoren ili zakrčen saobraćajem. Oslanjanjem na podatke dobijene od korisnika u ovu svrhu i povećanjem broja korisnika, ova opcija bi postala još pouzdanija.

Iako je Google dodao aplikaciju u Google Mobile Services paket, zadnja riječ je u rukama OEM-ova, jer su oni ti koji na kraju odlučuju da li će Waze biti predinstaliran na njihov uređaj, tako da nam ostaje da pričekamo i vidimo njihovu odluku, a do tada možete besplatno preuzeti Waze preko linka ispod.

google-play-button

(ubergizmo)