Home Aplikacije WhatsApp dobija opciju koja blokira kopiranje razgovora

WhatsApp dobija opciju koja blokira kopiranje razgovora

WhatsApp je spremio novo ažuriranje za beta verziju aplikacije, koje bi trebalo da poboljša bezbjednost korisnika, a tako što će za aktivaciju zahtijevati otisak prsta, te sprečavati pravljenje screenshot-ova.

Nova opcija za autentifikaciju još uvijek nije stigla do korisnika, a kada se to bude dogodilo za otvaranje aplikacije biće neophodan otisak prsta kao dodatna mjera sigurnosti. Čim opcija bude aktivirana, korisnički razgovoriće biti bezbjedniji, budući da novi sistem za autentifikaciju korisnike sprečava da razgovore kopiraju, te ih šalju trećoj strani. Pored toga, stiže i opcija zahvaljujući kojoj će se aplikacija zaključavati nakon jednog minuta od posljednje poruke.

Iako WhatsApp podržava end-to-end enkripciju, napadači mogu da pristupe porukama ukoliko imaju fizički pristup nekom uređaju, te se zaključilo da su dodatne mjere bezbjednosti neophodne. Zaključavanje preko otiska prsta najavljeno je još u januaru, a kada se pojavi biće dostupno u okviru Settings > Account > Privacy.

Izvor: Business Report