Home Apple iOS WSJ smatra kako ovogodišnji iPhone neće biti predstavljen u septembru

WSJ smatra kako ovogodišnji iPhone neće biti predstavljen u septembru

Čini se kako će buduća generacija Appleovih iPhonea koja bi trebala biti predstavljena u septembru ipak kasniti te poremetiti dugo održavanu praksu predstavljanja novih modela tokom tog mjeseca.

Prema novom izvještaju Wall Street Journala, masovna proizvodnja budućih iPhone 12 u kašnjenju je bar dva mjeseca, a kompanija iz Cupertina smanjila je planirani broj proizvedenih iPhonea za 20% tokom druge polovice 2020. godine.

Jedno od opterećenja što se tiče proizvodnje iPhone 12 serije uređaja je činjenica da Apple planira predstaviti čak četiri različita iPhone 12 modela (dva iPhone 12 i dva iPhone 12 Pro modela), a Apple čini određene napore kako bi na vrijeme predstavio barem dva od ta četiri modela.

Sva četiri modela imat će OLED ekrane što je odmak od dosadašnje prakse predstavljanja iPhonea s LCD ekranoma. Skuplji iPhone 12 Pro modeli trebali se isticati po višestrukim zadnjim kamerama, uključujući i LiDAR senzor.

Znate li da sadržaj našeg portala možete pratiti putem Vibera kao i preko Facebooka? Pored toga možete nas posjetiti na InstagramuYouTube ili Discordu. Kliknite ovdje i pridružite nam se!

(bug)