Home Aplikacije Xiaomi omogućio da se isključi praćenje korisnika u Mi Browser i Mint...

Xiaomi omogućio da se isključi praćenje korisnika u Mi Browser i Mint Browser aplikacijama

Prethodnih dana sigurnosni istraživači su otkrili da browser/pregledač interneta, koji stiže preinstaliran na Xiaomi telefonima, prati istoriju pretrage korisnika, upite preko pretraživačla i druge informacije. Ovo ponašanje je bilo prisutno čak i u inkognito modu pregledača.

Nakon što se suočio sa velikim pritiskom i optužbama, Xiaomi je objavio saopštenje u kojem tvrdi da veliku pažnju poklanja korisničkoj sigurnosti i privatnosti.

Kineska kompanija je ipak sada objavila ažuriranje, za svoj Mi Browser, kao i Mi Browser Pro i Mint Browser za Google Play, koje korisnicima omogućava da uključe/isključe prikupljanje podataka u inkognito modu.

Kombinovano, Mi Browser Pro i Mint Browser na Play Store-u imaju preko 15 miliona preuzimanja. Oni koji se odluče za isključivanje opcije za prikupljanje podataka u inkognito modu, trebalo bi da znaju da će browseri nastaviti da prikupljaju informacije u standardnom modu pregleda interneta.

Znate li da sadržaj našeg portala možete pratiti putem Vibera kao i preko Facebooka? Pored toga možete nas posjetiti na InstagramuYouTube ili Discordu. Kliknite ovdje i pridružite nam se!

(benchmark)