Home Ostalo Gadgeti Xiaomi predstavio Mi Band 4 pametnu narukvicu

Xiaomi predstavio Mi Band 4 pametnu narukvicu

Xiaomi je konačno i zvanično pod svojim brandom MIJIA predstavio svoju novu Mi Band fitness narukvicu četvrte generacije.

Mi Band 4 bit će prva fitness narukvica kineske kompanije s ekranom u boji, u ovom slučaju to je 0,95-inčni AMOLED 2.5D ekran na dodir s rezolucijom od 120 x 240 piksela, 24-bitnom bojom i svjetlinom od 400 nita.

Baterija sada ima kapacitet od 135 mAh te prema samom Xiaomiju nudi autonomiju od 20 dana, a postoji podrška za Bluetooth 5.0 te NFC.

Ono po čemu se Mi Band 4 ističe je ugrađeni glasovni asistent (Xiao AI) kao i akcelerometar u tri ose te žiroskop u tri ose čime je omogućeno praćenje aktivnosti u stvarnom vremenu pa tako i onih plivačkih (Mi Band 4 ima otpornost na uticaje vode do dubine od 50 metara).

Mi Band 4 će se u prodaji naći u tri različite verzije, standardnoj, zatim inačici s podrškom za NFC te specijalnoj verziji inspririsanom Avengersima (narukvice na temu Iron Mana, Kapetana Amerike i Avengersa).

Osnovna verzija prodavatće se s cijenom od 21 evro, NFC verzija s cijenom od 29 evra, a Avengers verzija s cijenom od 44 evra.

(bug)