Home Ostalo Sistem Xiaomi predstavio MIUI 10 korisnički interfejs

Xiaomi predstavio MIUI 10 korisnički interfejs

Xiaomi je paralelno uz Mi 8, Mi 8 SE i Mi Band 3 predstavio i novu verziju svog korisničkog interfejsa, MIUI 10. Ona donosi zanimljive AI funkcije poput pamćenja korisničkih navika kako bi se npr. određene aplikacije automatski pokrenule u odgovarajuće vrijeme i tako ubrzao rad i zadovoljstvo korisnika. Prisutan će biti i AI asistent, no sumnjamo da će biti od ikakve koristi izvan Kine jer smo ga imali prilike isprobati i na nekim uređajima s MIUI-em 9.

Redizajnirane su brze postavke i centar za obavijesti pa sad imamo malo više prozirnosti i novi klizač za ručnu regulaciju osvjetljenja zaslona. Svi novi Xiaomi smartfoni s 18:9 ekranima već podržavaju geste koje u potpunosti eliminiraju potrebu za virtuelnim tipkama na zaslonu, a sad je izgledno da će se na svim uređajima koji dobiju MIUI 10 moći koristiti te geste, čak i na onima s kapacitivnim tipkama.

Stiže i novi izbornik posljednje korištenih aplikacija koji najviše smisla ima kod 18:9 zaslona jer se aplikacije listaju vertikalno, ali svejedno će biti bolje i za 16:9 ekrane. Novi načini snimanja portretnih fotografija (sa zamućenom pozadinom) stižu na uređaje sa single ili dual kamerama i odnose se i na glavne i selfie kamere. Popis podržanih smartfona će biti dostupan kasnije. I na kraju, MIUI 10 stiže s novom aplikacijom putem koje možete jednostavno kontrolirati sve pametne kućne uređaje.

Evo i popisa podržanih uređaja i rasporeda dolaska verzija za developere:

China Developer ROM (closed beta)   
1. juna
Mi 8, Mi MIX 2S, Mi MIX 2, Mi MIX, Mi 6X, Mi 6, Mi 5, Mi Note 2, Redmi S2, Redmi Note 5

China Developer ROM (public beta) 
Krajem juna
Mi 8, Mi MIX 2S, Mi MIX 2, Mi MIX, Mi 6X, Mi 6, Mi 5, Mi Note 2, Redmi S2, Redmi Note 5

Krajem jula
Mi Note 3, Mi 5X, Mi 5c, Mi 5s, Mi 5s Plus,Mi 4, Mi 4c, Mi 4S, Mi Max 2, Mi Max, Redmi 5, Redmi 5A, Redmi 5 Plus, Redmi 4, Redmi 4A, Redmi 4X, Redmi 3S/Redmi 3X, Redmi Pro, Redmi Note 5A, Redmi Note 4 Qualcomm/Redmi Note 4X, Redmi Note 4 MTK, Redmi Note 3 Qualcomm

Još nije poznato kad će stići beta verzije za globalne ROM-ove, kao ni finalne verzije.

(mob)