Home Ostalo Gadgeti Xiaomi sprema SIM karticu koja je istovremeno i microSD kartica

Xiaomi sprema SIM karticu koja je istovremeno i microSD kartica

Velikom broju novijih telefona u poslednje vreme nedostaje slot za microSD kartice. Iako mnogi korisnici smatraju proširivo skladište korisnim, neki OEM proizvođači zanemaruju to, jer prema njihovom mišljenju microSD slot zauzima dragocen prostor koji bi mogao biti popunjen bitinijim komponentama. Xiaomi možda ima rešenje za ovaj problem.Svakom pametnom telefonu svakako je potreban slot za SIM karticu, pa zašto to ne bi bila opcija koja kombinuje SIM karticu i microSD karticu? Na taj način vam nije potreban zaseban slot za microSD karticu, koji zauzima dodatni prostor u vašem telefonu.

Patent koji je otkriven, pokazuje kako Xiaomi planira da implementira pomenuti proizvod. Kartica bi imala uobičajenu SIM tehnologiju na jednoj strani, a zatim tehnologiju skladištenja sa druge strane. To bi, naravno, zahtevalo specijalno ležište za SIM koja može da čita obe strane.

Nažalost, dizajn patenta nagoveštava da bi Xiaomi mogao da radi na zaštićenoj tehnologiji skladištenja. Drugim rečima, ovo bi moglo biti nešto što samo Xiaomi telefoni mogu da koriste i ne bi bila u pitanju microSD tehnologija koju druge kompanije već koriste.

S druge strane, moguće je i da ova tehnologija stiže prekasno. S obzirom na to eSIM postaje sve popularniji oblik tehnologije u pametnim telefonima, fizički slot za SIM može postati nešto što više nećemo viđati na telefonima za nekoliko godina.

(benchmark)