Home Telefoni Xiaomi telefon sa savitljivim ekranom bi trebao koštati pola cijene Samsung ili...

Xiaomi telefon sa savitljivim ekranom bi trebao koštati pola cijene Samsung ili Huawei modela

Ove godine glavni adut skoro pa svakog proizvođača telefona su uređaji sa savitljivim ekranima. Dio proizvođača je već predstavio takve uređaje, a neki poput Xiaomija tek planiraju da nas iznanade.

Glavna gakrakteristika među takvim uređajima uz savitljivi ekran kai i visoka cijena. Sjetite se da Galaxy Fold kojeg potpisuje Samsung ima cijenu od 1980 USD, a Mate X kompaije Huawei košta čak oko 2.600 USD.

Kako je Xiaomi uvijek bio proizvođač koji je za nižu cijenu nudio uređaje jednakih performansi kao premium uređaji drugih proizvođača isto se očekuje i ovaj put. Prema izvoru (iGyaan), Xiaomi bi svoj Mi Fold ili Mi Flex uređaj trebao predstaviti tokom drugog kvartala 2019. godine. Isti izvor navodi kako će Xiaomijev telefon sa savitljivim ekranom koštati praktično pola cijene Samsungovog Galaxy Fold uređaja.

Izvor navodi cijenu od 999 eura u Evropi, ili isto toliko dolara u Americi. Izvor navodi kako je ovolika razlika u cijeni moguća zbog jeftinijih ekrana koje za Xiaomi proizvodi kompanija Visionox Technology. S obzirom da će i Mi Fold/Mi Flex imati OLED ekran biće zanimljivo vidjeti kakve će biti kvalitete u odnosu na ekrane na Galaxy Fold i Mate X modelima, koji su takođe OLED tipa.

Za sada se o tehničkim specifikacijama uređaja ne zna previše, ali zna se da će imati Snapdragon 855 i barem 10 GB RAM-a. Krajem januara se pojavio i video koji je otkrio kako će Mi Fold/Mi Flex imati skroz drugačiji dizajn. Xiaomi se odlučio tana rješenje gdje se ekran savija s dvije strane.

(bug)