Home Android Aplikacije 4 fajl menadžera koje trebate isprobati

4 fajl menadžera koje trebate isprobati

U ranijim danima Androida, ES File Manager bio je sjajna aplikacija za upravljanje fajlovima na vašem Android uređaju. Nažalost, više nije tako. Prošle godine je aplikacija počela prikazivati reklame za potpuno bezvezne i nepotrebne aplikacije i servise, da bi došli do stadija u kojem aplikacija prikazuje iskačuće reklame na svakom koraku, čak i kada je sama aplikacija ugašena. Ako imate ES File Manager na svom Android uređaju predlažemo vam da ga deinstalirate, a ispod vam donosimo četiri sjajne alternative.

Solid Explorer

solid-explorer

Ovaj fajl menadžer dolazi sa mnogo korisnih opcija, kako za korisnike tako i za programere. Naprimjer, aplikacija dozvoljava pristup datotekama sa skladištenja u oblaku, pa čak i pristup fajlovima sa određenog FTP servera. Aplikacija je besplatna prvih 14 dana, a ako vam se svidi punu verziju možete lako kupiti.

google-play-button

Cabinet

cabinet-file-manager

Ukoliko ne želite da plaćate za menadžer fajlova, Cabinet je aplikacija za vas. Nažalost, još uvijek nije dostupan u zemljama Balkana, no i dalje možete preuzeti instalacijski APK fajl. Ako vam je potrebna pomoć oko instalacije putem APK fajla, možete je pronaći ovdje.

Cabinet sadrži mnoge opcije kao i Solid Explorer upakovane u lijep i čist dizajn koji prati najnovije standarde. Doduše, ne pruža opcije pristupa fajlovima na pohrani u oblaku ili FTP serveru, no ukoliko vam to ne treba Cabinet je prava opcija.

LINK ZA PREUZIMANJE INSTALACIJSKOG APK FAJLA

Total Commander

total-commander

Total Commander je još jedan sjajan fajl menadžer za one koji žele potpunu kontrolu nad svojim fajlovima – uključujući i pristup pohrani u oblaku. Najbolje od svega, potpuno je besplatan i ne sadrži nikakve reklame ni kupovine unutar aplikacija.

google-play-button

File Manager by ASUS

asus-file-manager

ASUS je za svoju ZenFone seriju telefona kreirao jako dobar fajl menadžer, a što je najbolje isti je moguće preuzeti sa Google Play prodavnice. Uključuje mogućnost pristupa pohrani u oblaku, podršku za .rar i .zip fajlove, te ne sadrži nikakve reklame. Možda nije upravitelj datoteka sa najljepšim dizajnom, no definitivno pruža najbolju podršku za servise u oblaku.

google-play-button

(phandroid)