Home Apple iOS 9 od 10 novih telefona, aktiviranih u SAD tokom praznika su Apple...

9 od 10 novih telefona, aktiviranih u SAD tokom praznika su Apple iPhone uređaji

U godini punoj iznenađenja, nažalost onih užasnih, desilo se još jedno, koje nismo očekivali, ali koje nije užasno, svakako – iPhone je razbio Android konkurente, naravno, govorimo o SAD. I dok je iPhone posledično dominantan na američkom tržištu ovo je prvi put da je čak devet od 10 aktiviranih telefona na dan katoličkog Božića bilo sa Apple potpisom!

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Xiaomi Mi 11 koristi vještačku inteligenciju za noćni video mod

Dve generacije sad već star iPhone 11, koji košta 599 dolara u SAD u osnovnoj varijanti, zauzeo je ubedljivo prvo mesto, osvojivši čak pet odsto više aktivacija u odnosu na prosečan nedeljni broj aktivacija u SAD. Sledi ga iPhone XR, pa tek onda iPhone 12 Pro Max, kao prvi predstavnik nove iPhone generacije. Noseći model, iPhone 12 zauzeo je tek četvrto mesto, verovatno zbog toga što košta 200 dolara više od iPhone 11 modela.

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?

Ovo su cijene proizvodnje iPhone 12 telefona, a svega 4.6% dijelova dolazi iz Kine

Slede ih iPhone 11 Pro Max, iPhone SE, iPhone 12 Pro, iPhone 8 Plus i iPhone 8. Kao što vidite – bogata Apple ponuda našla je ponešto za svakog, pa iako smo navikli da iPhone razbija konkurenciju na ovaj dan ovo je prva ovako ubedljiva pobeda.

Good Old Games vam poklanja igru Metro: Last Light Redux

Lista top 10 najpiratovanijih serija u 2020. godini

iPhone udaru odoleo je, verovali ili ne samo jedan Android telefon, koji je aktivirao čak 181 procenat više korisnika u odnosu na nedeljni prosek, a to je – LG K30! Ovaj model predstavljen je tokom 2018. godine i njegova cena u slobodnoj prodaji u SAD trenutno je ispod 140 dolara. Prosto je neverovatno da je model star gotovo dve godine odjednom postao tako popularan, ali kao što rekosmo na početku teksta – ova 2020. godina puna je iznenađenja!

Epic Games poklanja 15 igara u decembru, petnaesta i poslednja je Jurassic World Evolution

Telegram će uskoro imati 500 miliona korisnika

Za kraj dodajmo da u SAD pored Apple koji drži oko polovine tržišta telefona, Samsung se kupuje uglavnom kao premium Android, dok LG i Motorola drže popularnost u povoljnijim cjenovnik klasama. Ostali proizvođači telefona drže zanemarljive procentre tržišta.

(mobit)