Home Android Aplikacije Telegram će uskoro imati 500 miliona korisnika

Telegram će uskoro imati 500 miliona korisnika

Aplikacija za instant slanje poruka, Telegrampribližava se 500-milionitom korisniku sa planovima da napravi dodatnu zaradu, počevši od sledeće godine, objavio je osnivač Pavel Durov. On je rekao da je lično finansirao poslovanje u prethodnih sedam godina, međutim kako je startap postajao sve veći, tražio je nove načine da unovči rad aplikacije. “Za projekat veličine kakav mi vodimo,  potrebno je najmanje nekoliko stotina miliona dolara godišnje, kako bi funkcionisao,” rekao je.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Testovi Samsung Exynos 2100 čipseta pokazuju kako ne zaostaje za Snapdragon 888 čipom

Usluga, koja je u aprilu ove godine dostigla 400 miliona aktivnih korisnika, predstaviće svoju oglasnu platformu – jedan ka više kanala, jedan koji je “lak za korišćenje i okrenut korisniku, a omogućava nam da pokrijemo troškove servera i saobraćaja”, rekao je na svom Telegram kanalu. Drugi način prihodovanja je putem dodatnih ekspresivnih mogućnosti, odnosno korišćenjem stikera, od kojih će deo prodaje uzimati kompanija, a deo umetnik koji ih je napravio.

MediaTek je u trećem tromjesječju ove godine bio najveći svjetski prozvođač čipova za mobilne telefone

Srbija odustala od uvođenja 5G mreže u 2021. godini

“Zbog svega toga, naše usluge ostaće besplatne,” rekao je Durov, koji je jedan od najvećih kritičara Facebook-a i WhatsApp-a, zbog njihovog, prema njegovom mišljenju, lošeg vođenja politike privatnosti.  Telegram je nedavno uveo i grupne Voice Chat-ove. Nova usluga, slična Discord-ovom, “always-on room“, podržava nekoliko hiljada učesnika.

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?

Elon Musk nudio da Apple kupi Teslu

Pored korištenja putem web-a, Telegram možete preuzeti i sa svoje Android, iOS, Windows ili macOS uređaje.

           
        

(pcpress)