Home Ostalo Ako vaš Android telefon brzo troši bateriju, Google Play Services su razlog

Ako vaš Android telefon brzo troši bateriju, Google Play Services su razlog

Trenutno mnogi Android korisnici imaju problema sa enormno brzim i netipičnim pražnjenjem baterije na nekim telefonima. Zbog greške, koju je Google napravio sa poslednjim ažuriranjem, aplikacija Google Play Services neprirodno brzo i invazivno troši bateriju. Problem je u samoj aplikaciji tj. u “bagu“ unutar nje, kojeg je Google svestan i na kojem radi.

U podešavanjima baterije, u menadžeru ove “funkcije“ telefona moguće je jasno videti da Google Play Services neobično brzo utiče na autonomiju baterije i to je moguće sprečiti na nekoliko načina.

Potrebno je instalirati stariju verziju aplikacije, koja se može pronaći na APK Mirror sajtovima, ovdje je uputstvo kako instalirati APK fajl ili se prijaviti u BETA program Google Play Services aplikacije. To se omogućava prijavom na linku aplikacije ili u Google Play prodavnici, nakon čega će biti instalirana nova verzija aplikacije. Poslednja mogućnost je svakako da se sačeka nova verzija aplikacije, na kojoj Google radi.

Google Play Services je često razlog i nepotrebnog trošenja energije iz baterije nakon velikih ažuriranja softvera, pa pokušajte da isprobate neka od ovih rešenja, kako biste zaustavili brzo pražnjenje baterije vašeg telefona.

(mobit)