Home Apple iOS Američki sud presudio u korist telefona sa izrezom na vrhu ekrana

Američki sud presudio u korist telefona sa izrezom na vrhu ekrana

Početkom tekuće godine, dvije osobe tužile su Apple zbog izreza na vrhu ekrana – odnosno zbog načina na koji se reklamiraju ekrani koji imaju izrez na vrhu. Naime, oštećeni tvrde kako, iako se ekran iPhone X telefona reklamira kao ekran dijagonale 5.8 inča, od te brojke nisu oduzeti pikseli nestali implementacijom izreza, pa tako iPhone X ima ekran sa 10% manje piksela nego što se reklamira. To, kako kažu, zavarava kupce i daje pogrešnu sliku o stvarnoj kvaliteti ekrana na uređaju.

Međutim, okružni sudac Haywood S. Gilliam mlađi je skeptičan kada su ove tvrdnje u pitanju. Kako tvrdi, čini se da nikoga u Americi ne zabrinjava ovaj način marketinga, a kompaniji u prilog ide i činjenica koju je advokatica kompanije u nekoliko navrata navela, a koja se tiče nekoliko napomena o veličini i rezoluciji ekrana koje se mogu pronaći kako na zvaničnom web sajtu kompanije, tako i na samom pakovanju uređaja.

Sa druge strane, C.K. Lee iz kompanije Lee Litigation Group PLLC koja predstavlja tužioce navodi kako je Apple mogao korisnicima direktno naznačiti da navedeni broj piksela “nisu pravi pikseli”, što na koncu smanjuje ukupnu rezoluciju ekrana.

(appleinsider)