Home Apple iOS Apple iPad Pro 2021 će imati 5G mogućnosti povezivanja

Apple iPad Pro 2021 će imati 5G mogućnosti povezivanja

iPad Pro naredne generacije će navodno podržavati 5G mmWawe tehnologiju viđenu na trenutnoj generaciji iPhone 12 modela u SAD-u. Očekuje se da će ova tehnologija na kraćim udaljenostima ponuditi veće brzine nego 5G ispod 6GHz. Novi izveštaj sugeriše da Apple aktivno razvija sopstveni mmWawe AiP (antena u paketu) kako bi ga integrisao u veći deo svog portfolia, osim iPhone uređaja. Iako je ova tehnologija ove godine ponuđena samo korisnicima u SAD sa iPhone 12 uređajima, šire uvođenje te tehnologije moglo bi se videti sledeće godine.

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?

DigiTimes se u svom izveštaju pozivao na izvore koji su rekli da bi vrhunski iPad Pro modeli koji se očekuju na tržištu 2021. godine trebalo da nude 5G povezivanje sa mmWawe podrškom. Citira svoje izvore i tvrdi da je Apple bio uspešan u razvoju sopstvenih mmWawe AiP modula, a ovo bi moglo da pomogne gigantu iz Kupertina da pogura novu tehnologiju i na druge proizvode – poput iPad modela sledeće generacije. Iako u izveštaju nije izričito rečeno da će iPad Pro opseg dobiti podršku od 5G mmWawe, Apple tradicionalno uvodi vrhunske funkcije prvo u serije „Pro“. Ostali iPad modeli u Appleovom portfoliu takođe bi trebali dobiti podršku.

Pojavile se glasine o tome koji će iOS uređaji dobiti iOS 15

Samostalnost u dizajnu i razvoju AiP modula takođe znači da Apple-ovi vrhunski iPad‌ proizvodi koji će biti predstavljeni 2021. godine mogu biti isporučeni sa mmWawe tehnologijom“, kaže se u izveštaju, a navode izvori. Sa uspehom u razvoju AiP modula, izveštaj kaže da Apple ide korak dalje ka sopstvenom razvoju RF front-end (RF-FEM) modula. Kompanija navodno namerava da u budućnosti izrađuje sopstvene modeme.

Ovo su cijene proizvodnje iPhone 12 telefona, a svega 4.6% dijelova dolazi iz Kine

Prethodni izveštaji sa tvrdili da Apple svoju sledeću generaciju iPad Pro prebacuje na OLED ekrane. Top model iPad Pro će možda uključivati i tehnologiju mini-LED ekrana. Mini-LED displeji koriste pojedinačne LED diode za stvaranje slike na sličan način kao OLED displeji. Navodi se da je jeftinija za proizvodnju, a od Apple-a se očekuje da prvo ubaci novu tehnologiju ekrana na svoju iPad liniju. Analitičar Ming-Chi Kuo predvideo je da će sledeća generacija iPad Pro programa biti predstavljena negde u prvoj polovini sledeće godine.

Pokrenuta razvojna verzija Windowsa za ARM na MacBooku sa Apple M1 čipom

(benchmark)