Home Apple iOS Apple iPhone 12 biti će najjeftiniji do sada

Apple iPhone 12 biti će najjeftiniji do sada

iPhone 12

Premda se COVID-19 ponovno vraća, to ne znači da glasina i spekulacija nedostaje. Tako danas imamo prilike pisati o novim spekulacijama nadolazećeg iPhone 12 modela tvrtke Apple. Kako to obično i biva predstavljanje će prema svemu sudeći biti zakazano za rujan/septembar ove godine. Iako neke glasine govore kako će ono radi čitave situacije oko COVID-19 virusa biti odgođeno koje vrijeme, ti navodi još nisu potvrđeni od strane Applea.

81% iPhone uređaja na svijetu pokreće iOS 13

Ono što danas donosimo jesu navodi o četiri nadolazeća iPhone 12 modela. Internetom kruže informacije kako prvi (početni) model dolazi s veličinom zaslona pri: 5,4” (iPhone 12), dva naredna modela posjedovat će 6,1” (iPhone 12 Plus/iPhone 12 Pro) veličine zaslona, te posljednji odnosno (najjači) najveći model donosit će 6,7” (iPhone 12 Pro Max) zaslon. Glavna značajka početnog (najmanjeg) modela leži u tome što će biti najjeftiniji do sada. Ako se uzme u obzir da je još uvijek aktualni iPhone 11 koštao prilikom dolaska na tržište 699$, glasine govore kako za iPhone 12 biti potrebno izdvojiti 649$.

Apple iPhone 12

Moramo naglasiti kako će svi navedeni modeli (bez obzira dali se radilo o osnovnom ili najjačem modelu) biti opremljeni 5G chipom za povezivanja na Internet te novom nadolazećom generacijom A14 procesora uz navodni dolazak i 6GB radne memorije. Početni iPhone 12 posjedovat će i OLED zaslon. Upravo oko 5G mogućnosti povezivanja počela se „kuhati” rasprava. Naime svi dobro znamo kako veliki broj država još niti nema plan uvođenja 5G tehnologije (u nekima niti 4G nije zaživio kako treba) pa se počelo postavljati pitanje što će korisnicima pametni telefon, u ovom slučaju iPhone 12 koji podržava 5G a korisnicima je posve beznačajan da ne kažemo i beskoristan.

Samsung patentirao nevjerovatan modul od 6 kamera za telefone

Stoga se u Appleu navodno počelo s razmatranjem donošenja, proizvodnog procesa još jednog iPhone 12 modeli koji će imati 4G chip za povezivanje na Internet, te slijedom logike onda bi taj 4G model trebao biti još jeftiniji od 649$. Naravni svi iPhone 12 modeli doći će s posljednjom inačicom iOS 13 mobilnom operativnog sustava.

I Motorola Edge uzima pridjev „Lite”

Uzmemo li ovaj peti model iPhone 12 modela tu možemo pak razvući temu o tome dali je on uistinu potreban ako znamo da je nedavno (travanj/april) Apple izbacio iPhone SE 2020 koji ima 4G mogućnost povezivanja na Internet a ima sve značajke kako i iPhone 11 (doduše u kućištu iPhone 8 modela) i s cijenom od 400$. Bez obzira na sve iPhone 12 bit će najjeftiniji model kada bude predstavljen.

Google obrisao 36 aplikacija sa Play prodavnice zbog neprihvatljivog sadržaja

Naravno možemo i očekivati dodatni pad cijene stariji modela iPhone pametnih telefona.

(PhoneArena)