Home Apple iOS Apple je prepolovio svoju maržu za programere koji zarađuju manje od 1...

Apple je prepolovio svoju maržu za programere koji zarađuju manje od 1 milion dolara godišnje

Apple je najavio novi program App Store za mala preduzeća. Prema ovom novom programu, manji programeri će ispunjavati uslove za smanjenje naknada u App Store-u.

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?

Programeri koji su u prethodnoj kalendarskoj godini zaradili manje od milion dolara mogu da učestvuju u ovom programu, a ubuduće će im provizija biti 15%, umesto uobičajenih 30% koliko su prethodno morali da plate Appple-u. Ako u bilo kom trenutku neki programer pređe granicu od milion dolara zarade, tada će automatski biti prebačen na standardnu naknadu od 30%. Međutim, ako se vrate ispod granice od milion dolara, oni ponovo ispunjavaju uslove za Program za mala preduzeća.

Ekran iPhone 12 ima problema sa zelenom bojom

Zbog prilično niskog preseka, ovaj program neće uticati na velike korporacije ili čak na nezavisne programere sa izuzetno uspešnim aplikacijama. Umesto toga, program je dizajniran da pomogne manjim programerima i preduzećima da rastu, od kojih su mnogi ove godine prešli na mrežni poslovni model zbog pandemije. Dalji detalji u vezi sa ovim programom biće dostupni u decembru. Sam program biće pokrenut 1. januara 2021.

Apple navodno sprema preklopni iPhone za 2022. godinu

(benchmark)