Home Apple iOS Apple navodno sprema preklopni iPhone za 2022. godinu

Apple navodno sprema preklopni iPhone za 2022. godinu

Preklopni pametni telefoni malo po malo postaju naša svakodnevnica. Iako su i dalje izuzetno skupi i ne toliko pristupačni širim masama, sva velika imena u industriji mobilni telefona žele imati svog konja u utrci. Nezvanične informacije ukazuju da je i Apple nedavno poslao prototip preklopnog iPhone-a svom partneru Foxconn-u, sa ciljem da se finalna verzija uređaja pojavi u septembru 2022. godine, verovatno zajedno sa iPhone 14 serijom.

Ekran iPhone 12 ima problema sa zelenom bojom

Prema ovim informacijama, trenutni zadatak je da se odluči hoće li se u telefonu upotrebljavati OLED ili micro-LED tehnologija, kao i da se osmisli najbolja metoda za proizvodnju i sklapanje delova u celinu. Do sada se Apple oslanjao na Samsung i njihove OLED panele, pa je verovatno da je ista kompanija odabrana i za panele za preklopni iPhone, mada ima dovoljno vremena da se tu stvari promene.

Samsung bi za Apple mogao proizvoditi dio M1 čipova

Pre nego što uđu u masovnu proizvodnju, laptop računari kao što je MacBook Pro, prolaze intenzivna testiranja, od kojih je jedno otvaranje i zatvaranje poklopca monitora između 20.000 i 30.000 puta. Za preklopni telefon biće neophodno da mehanizam bude još robusniji, pa se očekuje da će se testirati najmanje 100.000 otvaranja i zatvaranja.

Kamera iPhone 12 Pro uspjela osvojiti četvrto mjesto na DxOMark testu

Za sada se još uvek ne zna ništa o eventualnom dizajnu preklopnog iPhone-a, mada su se pronosile glasine da bi on mogao da bude sličan dizajnu Microsoft Sufrace Duo uređaja, sa razdvojenim displejima.

(pcpress)