Home Apple iOS Apple kupio DarkSky vremensku prognozu

Apple kupio DarkSky vremensku prognozu

Još jedna apikacija se pridružila Apple kompaniji. U pitanju je Dark Sky, aplikacija koja je veoma cenjena zbog svojih radarskih mapa i tačnosti vremenske prognoze, a u čiju smo se preciznost mogli uvjeriti prilikom posjete SAD.

Navedena aplikacija je veoma cijenjena zbog svoje hiperlokalne prognoze koja je na žalost dostupna samo u SAD. Radi se o tome da zbog niza vremenskih stanica kojem imaju pristup širom SAD, DarkSky može najviti početak padavina i upozoriti vas doslovno 5 minuta prije nego što pljusak ili druge padavine započnu. U to smo se i lično uvjerili. Ostatak svijeta na žalost dobija samo klasičnu, ali prilično tačnu prognozu.

Dark Sky će i dalje će biti dostupan u iOS App Store, ali verzije za Android i Wear OS će biti “ugašene” 1. jula. Prognoze, mape i ažuriranja nastaviće da rade na internet stranici takođe do 1. jula. Internet stranica će posle tog datuma da ostane, ali samo “zbog podrške aplikaciji”.

Čini se da su iz Apple kompanije naumili da iskoriste znanje koje stoji iza Dark Sky kako bi unapredili sopstvenu “Weather” aplikaciju, s obzirom na to da se trenutno dosta oslanjaju na vremenske prognoze koje pruža Yahoo, piše Engadget.

Naš komentar:
Ako želite da isprobate DarkSky za Android, ista nije dostupna u Google Play prodavnici, ali je možete preuzeti putem ovog linka kao APK fajl. Proces instalacije APK fajlova možete pronaći ovdje.

Znate li da nas možete pratiti i putem Viber grupa, Facebook stranica, Instagram profila, YouTube kanala ili Discord servera? Kliknite ovdje i pridružite nam se!

(balkanandroid/tehnopolis)