Home Apple iOS Apple MacBook zasnovan na ARM arhitekturi se navodno stiže u drugoj polovini...

Apple MacBook zasnovan na ARM arhitekturi se navodno stiže u drugoj polovini novembra

Nakon brojnih glasina i nagađanja, Apple je tokom ovogodišnjeg WWDC događaja objavio da planira predstavljanje Mac računara sa sopstvenom arhitekturom čipova. Kompanija je izjavila da se prebacuje na ARM rešenja kasnije tokom godine, a namerava da ovim potezom omogući bolje performanse i bolju upotrebu baterije na svojim uređajima.

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?

Sada je popularni dojavljivač Jon Prosser objavio da Apple planira događaj za 17. novembar, tokom kojeg se očekuje da će kompanija predstaviti novi Mac uređaj sa ARM arhitekturom.

Sve što je Apple prećutao na iPhone 12 predstavljanju

Apple je istakao da dizajnira familiju čipova specijalno za Mac, te da će oni imati zajedničku arhitekturu za kompletan Apple portfolio proizvoda. To znači da će iPhone i iPad aplikacije moći da se pokreću na Mac uređajima sa ARM-om. Kompanija takođe ističe da će aplikacije i softver, koji su bili dostupni za Intel-zasnovane Mac uređaje, biti kompatibilni i za nove Mac uređaje, zahvaljujući deljenoj arhitekturi i Rosetta 2 alatki.

iPhone 12 i iPhone 12 Pro serija telefona se nije najbolje pokazala na AnTuTu testu

Glasine takođe sugerišu da nas očekuje redizajn MacBook-a sa ARM podrškom. Mogao bi se vratiti i 12-inčni MacBook, koji bi implementirao bateriju sa radnim vekom do 20 sati. Analitičar Ming-Chi Kuo očekuje da do kraja godine počne i proizvodnja MacBook Air modela sa Apple Silicon rešenjem, koji bi se u prodaji našao naredne godine.

(benchmark)