Home Apple iOS Apple navodno planira povratak MagSafe punjanja na buduće MacBook laptope

Apple navodno planira povratak MagSafe punjanja na buduće MacBook laptope

Apple planira novi dizajn za MacBook Pro koji će označiti povratak MagSafe punjača, prema novim podacima. Laptop će se isporučiti u veličinama od 14 i 16 inča i verovatno će biti objavljen u trećem kvartalu 2021. godine.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Novi laptopovi će koristiti nadograđene verzije Apple-ovih ARM procesora sa više jezgara i poboljšanom grafikom, umesto Intel CPU-a. Na nekim ili svim novim modelima, Apple će možda ukloniti touchbar koji korisnici nisu baš sjajno prihvatili. Takođe planira da doda još I/O portova tako da neće biti potrebno kupovati dodatne portove.

Istraživači utvrdili da li je sigurniji Google Android ili Apple iOS operativni sistem

Najveća promena, međutim, mogao bi biti povratak u MagSafe umesto USB-C punjenja. Potonji je omogućio korišćenje nezavisnih punjača i punjenje sa bilo koje strane, ali ako se spotaknete ili zaboravite da isključite kabl, to može oštetiti vaš laptop. Povratak MagSafe-a bi to zaustavio, a navodno bi omogućio i brže punjenje. Pored toga, bila je to karakteristika koju su mnogi MacBook korisnici voleli.

Pretraživač DuckDuckGo postaje sve popularnija Google alternativa

Apple takođe gleda na svetlije i kontrastnije ekrane. Veruje se da će laptop dobiti značajan redizajn sa kvadratnim ivicama i na gornjoj i na donjoj polovini. Ako su promene tačne, i pod pretpostavkom da ništa ne menja pre nego što novi laptopi budu pušteni, ažuriranja bi označila veliki pomak u filozofiji u odnosu na trenutne modele. Takođe bi poništilo mnogo toga što je Apple predstavio u MacBook Pro seriji u poslednjih pet godina.

Apple bi mogao vratiti Touch ID u iPhone ali sa senzorom ispod ekrana

(pcpress)