Home Apple iOS Apple patent donosi Touch Bar tehnologiju na kompletnu MacBook tastaturu

Apple patent donosi Touch Bar tehnologiju na kompletnu MacBook tastaturu

Kompaniji Apple je odobren novi patent od strane US Patent and Trademark Office-a. Kompanija se poigrava idejom kreiranja nove tastature za svoje računare. Ova tastatura bi imala konfigurabilne tastere, koji sadrže male displeje sa funkcijama za svaki taster.

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?

Ovo je tastatura sa dinamičkim oznakama, koje se menjaju u zavisnosti od onoga što se radi na tastaturi. Ovo u neku ruku podseća na ono što radi Apple Touch Bar na kompanijinim MacBook Pro modelima, s tim što bi u novom patentu čitava tastatura mogla da prikazuje različite elemente ili akcije kada se obrađuje softver i slično.

9 od 10 novih telefona, aktiviranih u SAD tokom praznika su Apple iPhone uređaji

Ideja je zanimljiva i sigurno je da bi njeno implementiranje povećalo cenu Apple računara. S druge strane, ovo bi eliminisalo potrebu kompanije da objavljuje laptopove za specifične regije, s obzirom na to da bi mogla da se prikazuje bilo koja tastatura koju korisnik poželi.

iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max bi trebali imati LTPO ekrane

Naravno, iako je Apple patentirao ovakvu ideju i tehnologiju, moguće je da ovaj koncept nikada neće zaživeti i pojaviti se na komercijalnom proizvodu.

(benchmark)