Home Apple iOS Apple patentirao staklenu tastaturu

Apple patentirao staklenu tastaturu

Prema patentu koji je otkrio AppleInsider, čini se da se Apple igra sa idejom o tastaturi napravljenoj od stakla. Ideja je da upotrebom stakla kompanija veruje da ne samo što će kreirati izdržljivije tastature sa kojih se neće skinuti oznake sa tastera, već bi se mogle koristiti i u manjim uređajima poput tableta ili laptopa.

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Apple takođe smatra da bi upotrebom stakla omogućilo bolje pozadinsko osvetljenje gde bi mogao biti osvetljen ceo taster, a ne samo oznaka tastera. „Pored toga, kapica tastera može dramatičnije promeniti boju ako pozadinsko osvetljenje promeni boju. Na primer, dvobojna ili RGB LED svetla koja se koriste za pozadinsko osvetljenje mogu promeniti boju većeg dela kapice tastera … Pozadinsko osvetljenje može promeniti svetlost i boju celog srednjeg sloja osim simbola.“

Apple uskoro donosi mogućnost korištenja miša i tastature u iPad igrama

Nije sigurno da li Apple-ov predlog znači da bismo mogli da vidimo kapice tastera od stakla ili da bi cela tastatura bila od stakla poput masivnog ekrana. Apple je pokušao da ponovo osmisli tastaturu sa svojim leptir svičevima, samo da oni ne bi zaživeli. S tim na umu i s obzirom da je ovo patent, ne postoji način da se zna da li Apple planira da to zaista i ostvari.

Apple zvanično prikazao novosti koje nas očekuju u iOS 14

(pcpress)