Home Apple iOS Apple predstavlja uslugu pod imenom One

Apple predstavlja uslugu pod imenom One

Svima u Appleu jasno je kako u budućnosti ne smiju zavisiti samo o prodaji hardvera. Iako iPhone i dalje donosi najveću zaradu, kompanija se sve više usmjerava prema servisima, što je završilo i povećanjem prihoda od usluga. Pored iClouda, odnosno servisa za skladištenje podataka koji je danas neophodan jer je količina sadržaja koji se treba skladištiti sve veća, kompanija u ponudi ima i mozički, gamerski i video pretplatnički servis, dok Apple News za određenu mjesečnu pretplatu nudi pristup brojnim novinama i časopisima.

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Kako bi privukli što veći broj korisnika na sve te servise, krajem godine namjeravaju predstaviti – Apple One. Naime, namjeravaju povezati pretplatu za određene usluge i ponuditi niže cijene za korisnike koji će povezati više servisa. Zavisno od broja servisa koje će korisnici povezati u jednu pretplatu, uštede bi trebale iznositi između 2 i 5 dolara mjesečno u odnosu na ono kada bi se svi ti servisi plaćali pojedinačno.

Apple planira u iPhone 12 ugraditi jeftinije baterije da kompenzuje cijenu 5G modema

Osnovna verzija Applea One trebala bi uključivati muzički i videoservis, dakle Apple Music i Apple TV+. Ljubiteljima gaminga bit će dostupan i paket koji će, pored dva navedena servisa, uključivati i Apple Arcade, dok će treći pretplatnički povezani paket uključivati i Apple News. Najskuplji paket uključivaće još i pretplatu na iCloud, ali navodno i još jedan potpuni novi pretplatnički servis.

Istraživanja pokazuju da Apple Watch drži više od polovine tržišta pametnih satova

Ako su glasine koje su se pojavile na internetu istinite, Apple bi uskoro mogao pokrenuti fitness-videoservis putem kojeg bi korisnici na svojim mobilnim uređajima imali pristup vođenim vježbama i drugim fitness-aktivnostima. S tim servisom Apple bi krenuo u osvajanje potpuno novog tržišta, a osim u paketu s drugim uslugama, moći će se koristiti odvojeno, uz određenu mjesečnu pretplatu, naravno.

(zimo)